Твої права захищені законом.

2017-12-08

/Files/images/DSC03118.JPG

Відомий український педагог В.Сухомлинський писав: "Дитинство - найважливіший період людського життя, не приготування до майбутнього життя, а справжнє, яскраве, самобутнє, неповторне життя. І від того, як минуло дитинство, хто вів дитину за руку в дитячі роки, що увійшло у її розум і серце з навколишнього світу, - від цього у вирішальній мірі залежить, якою людиною стане малюк". Це означає, що дитина повинна зростати вільною, щасливою захищеною. Саме тому міжнародне товариство і наша держава приділяють велику увагу охороні дитинства та забезпеченню його повноцінного розвитку.

У бібліотеці для дітей допомагають дітям поповнити знання про права та обов'язки, ознайомитися з документами та законами, що захищають права дітей під час проведення Тижня правових знань "Іменем Закону". Бібліотекарі, К. І. Томачук, Г.Ф.Шаповал, А.Л.Мельник та Г.З.Городнича, знайомили дітей з важливими кроками ООН щодо покращення їхнього благополуччя, а також основними документами - "Загальна декларація прав людини", "Конвенція про права дитини", "Декларація прав дитини". У рамках Тижня провели низку виховних заходів: бібліоігротека "Права дітей в картинках", бесіда-гра "Право дитини проживати в сім'ї", правознавча година "Озирнися на свій вчинок", турнір правознавців Я маю право жити на своїй землі" та брейн-ринг "Не заблукати на стежках Закону". Жваві дискусії розгорталися під час обговорення прав і обов'язків дітей та розгадуванні кросвордів. Активними були учні 3-А класу міської школи №1 з класним керівником Т.А.Кулак. Бібліотекарі намагалися тактовно допомогти дітям визначити своє місце в житті, вирішити хвилюючі проблеми, розібратися в самих собі. Для реалізації цих завдань використовуємо різноманітні інтерактивні форми і методи роботи з елементами ділових і рольових ігор. Учні 6-Б класу міської школи №1 (класний керівник Є.О.Журавка) брали активну участь у цих заходах. З великим зацікавлення знайомилися з книгами, експонатами на виставці "Права в нашому житті", тематичній поличці "Закон та я" та "Правова ромашка".

Отже, бібліотека для дітей - це місце, де поєднуються три головних складових середовища виховання і розвитку - інформації, культури, спілкування.

/Files/images/DSC03105.JPG

/Files/images/DSC03145.JPG

/Files/images/DSC03118.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.